Shopping Cart
Your shopping cart is empty!

Buku ini adalah koleksi makalah yang diterbitkan sempena persaraan Profesor Dato’ Dr. Mohammad Redzuan Othman, mantan Profesor di Jabatan Sejarah, Fakulti Sastera dan Sains Sosial, Universiti Malaya yang bersara pada tahun 2015. Buku ini memuatkan 29 makalah yang disumbangkan oleh barisan penulis yang terdiri daripada rakan pensyarah di Jabatan Sejarah, Fakulti Sastera dan Sains Sosial, Universiti Malaya selain bekas pelajar yang pernah diselia oleh beliau sama ada di peringkat sarjana atau doktor falsafah, serta rakan-rakan pensyarah daripada universiti lain di seluruh Malaysia.
Antara keistimewaan buku ini ialah menghimpunkan makalah yang terdiri daripada pelbagai bidang sejarah yang cukup luas seperti sejarah Islam, sejarah Timur Tengah, sejarah Eropah, sejarah Afrika, sejarah politik, sejarah pentadbiran, sejarah pertubuhan, sejarah hubungan antarabangsa, sejarah ekonomi, sejarah sosial dan sejarah geografi.
Ada penulisan bab juga berdasarkan kajian di peringkat PhD yang telah lulus sama ada di Jabatan Sejarah Universiti Malaya; atau Universiti Awam yang lain. Oleh itu, kewibawaan dan kredibiliti bab yang ditulis adalah tinggi.

Write a review

Your Name:


Your Review: Note: HTML is not translated!

Rating: Bad           Good

Enter the code in the box below: